Duurzaam is bagger

Een nieuwe realiteit: aluminium is duurzaam. Circulair aluminium wel te verstaan. De ongeloofwaardigheid voor de aluminiumwereld: circulair aluminium heeft niet alleen dezelfde kwaliteit, maar is vaak zelfs beter dan klassiek geproduceerd aluminium! Hoe breng je dat aan de man in een markt waar gerecyclede materialen bekend staan als bagger?

Waar het vandaan komt

Dat is de uitdaging van het Belgische E-MAX die als pionier in de markt hoogwaardige, duurzame aluminiumprofielen produceert en verder ontwikkelt in samenwerking met de Universiteit van Brussel. Ze zijn daarmee uniek en als eerste in de markt in staat om aluminiumlegeringen voor de bouw met 90% recyclagecontent te produceren. Dat aluminium heeft minimaal dezelfde hoogwaardige mechanische en oppervlakte-eigenschappen als het milieuvervuilende klassiek aluminium. De naam van dit premium circulair aluminium: X-ECO.

Immx logo met een grote X en het E-MAX Sustainable aluminium logo naast elkaar

Duidelijk toch? Nou… Daar dacht de bouwwereld anders over. Een nieuwe merkpositionering was hard nodig. Niet alleen voor het productmerk X-ECO maar ook voor de onderneming E-MAX.

Sterke merken zijn herkenbaar en zichtbaar. Hun boodschap is makkelijk te onthouden. De nieuwe merkpositioneringen hebben wij vertaald naar twee kenmerkende, visuele identiteiten. Daar komt de kracht van communicatie echt naar boven. Het consequent doorvoeren in middelen is net zo belangrijk. Website, animatie en brochures stralen zo uniformiteit uit. Daarmee zeggen E-MAX en X-ECO in alle uitingen precies dat wat ze willen en moeten zeggen.

Zichtbaar en herkenbaar

Maak de onderdelen van je merk niet alleen zichtbaar, maar ook letterlijk tastbaar. E-MAX stond dit jaar met X-ECO op Polyclose: dé Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Voor E-MAX komt daar precies de juiste doelgroep. Onze uitdaging was een beursstand te ontwerpen die eruit sprong. Zo’n beursstand zien wij als activiteit die de perceptie bepaalt van je merk.

Een van de onderdelen van de stand van E-MAX was het letterlijk tastbaar maken van X-ECO. Bezoekers van de beurs voelen zo het verschil tussen klassiek aluminium en premium circulair aluminium. Spoiler: ze voelen geen enkel verschil. Dat maakt de boodschap van het merk duidelijk.

Pas als alle onderdelen in de beursstand hetzelfde beeld oproepen als bedoelt, is er écht sprake van een succesformule. En dat is bij E-MAX helemaal geslaagd.

Hoe presenteer je dat op een beurs?

Blijf ontdekken.

Blijf ontdekken.

Wij helpen je daarbij. Vanuit Roermond of gewoon, bij jou op locatie. En niet alleen, maar samen met jou. Dat doen we met onze bewezen aanpak:

Wij zijn het enige bureau dat jou in staat stelt zowel je strategische als uitvoerende zakelijke activiteiten fundamenteel te versterken. En dat werkt. Aantoonbaar.

Samen zijn we IMMX.
Samen aan de slag?

Jij gaat het maken! Daar zijn we van overtuigd.